Здраве
вторник, 17 юли 2018 г.
Как да разберем децата си, когато са в пубертета

Как да разберем децата си, когато са в пубертета

07.07.2012 10:09 0
   

Имате дъщеря в тинейджърса възраст, когато се случват не само физическите промени при девойките, но и психологическите. Започва се едно „кипрене”, отделяне на доста дълго време за това да изглеждат идеално, грим, прически, дрехи, високи обувки, любов, всичко това е неизменна част от пубертета.

Изключително голям проблем, който тормози родителите обаче е този свързан с теглото или иначе казанато диетите, които предприемат техните деца.

Всяко трето момиче в пубертета се отдава не безсмислени и крайни диети, които оказват и остават като белег за цял живот.

Как обаче да разпознаем симптомите, които проявяват дъщерите ни, когато са решили да предприемат подобно начинание и изпадат в крайности.

Не можем да бъдем 24 часа до децата си, но за разлика от това един от най-добрите методи да избегнем този проблем е като разговаряме с тях, опитайте се да станете приятели със децата си, това е от изключителна важност.

Бъдете умерени, давайте примери, но никога не бъдете крайни с тях. Обяснете им с нормален и приятелски тон как стоят нещата с израстването и промяната на тялото през този период.

Ако пък девойките са решени да свалят някой друг килограм, то е най-добре като потърсите специалист. Или запишете детето си на спорт, така вниманието на децата ще се насочи към съвсем други сфери, а резултатите за фигурата си ще бъдат видими не след дълго и сами ще разберат, че няма нужда бъдат крайни в лишенията си.

Особено през пубертета момичетата имат нужда да говорят, те са любопитни са всичко, искат да опитат от всичко, бъдете тези, с които те ще се съветват, бъдете приятели с децата си, за да ги предпазите от всички отрицателно./news359

Париж/Франция

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео