България
петък, 28 юли 2017 г.
Протестиращи: Ние сме свободни, можещи, силни!

Протестиращи: Ние сме свободни, можещи, силни!

15.08.2012 22:20 0
   

Пред паметника на Патриарх Евтимий в София започна събирането на подписи за премахване на новите правила за паркиране, което се превърна в протест. Към протестиращите се присъединиха още граждани, а след събирането на подписката активистите изпълниха заканата си да блокират кръстовището на бул. “Патриарх Евтимий”, макар и за кратко. Спирането на движението продължи не повече от 10 минути, а служители на КАТ реагираха навреме, за да се облекчат последствията върху трафика. След като застанаха на пътните платна протестиращите огласиха булеварда със скандирания “Долу рекета”, “Мафия” и “Оставка”, издигнат бе и плакат с надпис “Ние сме свободни, можещи, силни!”. Активистите обещаха и да привлекат още повече съмишленици за утрешния си протест.

В Европа хората, които живеят в такива зони имат пропуски, които са безплатни или струват 1 евро, заяви участникът в протеста Петър Георгиев . Той определи изявленията, че по този начин ще бъде облекчен трафикът в столицата, като “глупости”. ” Общината се опитва да въведе допълнителен данък без закон. Общината няма никакво право да въвежда данъци и такси, защото тя не е законотворец”, смята Георгиев. Протестиращият отправи своите критики и към Центъра за градска мобилност – “Ако преди 5 години се знаеше какво влиза и излиза в “Паркинги и гаражи”, сега никой не знае. Контрол никакъв”.

“С годините виждам как държавата се опитва да направи живота на всички живущи тук, колкото се може по-невъзможен, обратно на всички европейски държави”, заяви известният музикант Иван Лечев на протеста срещу новите правила за паркиране в Синята зона в София.

Музикантът предупреди, че протестите трябва да продължат без каквито и да е незаконни действия. “В центъра на този град е събрана голяма част от елита на тази нация, която остана в България. По никакъв начин не трябва да правим нещо незаконно, за да не даваме повод държавата да се гаври с нас. Ние трябва да отстояваме правата си в рамките на закона, но категорично”, заяви Лечев. “Ние понасяме шум, задръствания, дишаме газовете на един многомилионен град, а на всичкото отгоре се оказа, че сега трябва и да си плащаме. Това противоречи на всякаква логика. Нас ни наказват за това, че живеем в центъра”, каза още Лечев./news359

София/България

 

 

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео