Гласът на обществото
събота, 21 юли 2018 г.
Правец почита годишнина от рождението на Тодор Живков

Правец почита годишнина от рождението на Тодор Живков

07.09.2012 20:57 0
   

Десетки жители на Правец днес положиха цветя пред паметника на бившия държавен глава Тодор Живков. За жителите на Правец той е наш съгражданин. Ако за някой някъде той е противоречива личност, тук в Правец това не стои като въпрос.

Ние сме родното място на бившия държавен глава и всяка година почитаме годишнината от неговото рождение.„За правчани не стои въпросът кой е Тодор Живков и какви са оценките за неговото управление.

Дали има носталгия за времето преди 20 години или отричаме всичко? Това няма значение. Тодор Живков е роден в Правец, направил е много за родния си край и ние сме му благодарни” – заяви в словото си пред паметника на Живков кметът на Правец Румен Гунински.
Букет бели хризантеми пред паметника поднесе и внучката на бившия държавен глава Евгения Живкова. Представители на общинските организации на БСП от Ботевград и Правец също почетоха годишнината. Тук бе и председателят на областното ръководство на БСП Маргарита Петкова.
Бившият министър на правосъдието Младен Червеняков бе единственият политик, забелязан на тържеството.
В къщата-музей на Тодор Живков бе открита изложба от подаръци на Тодор Живков, които той е получавал като държавен глава. Този път са изложени непоказвани досега предмети и те могат да бъдат видени до 14 октомври.

Внучката Евгения Живкова не скри радостта си, че много хора днес почетоха годишнината от рождението на бившия държавен глава. „Хората си спомнят с добро за Тодор Живков и се надявам, че историята ще даде оценката си за него. Мисля, че ние като българи трябва да тачим миналото си и с доброто, и с лошото, тъй като в едно дългогодишно управление неминуемо има и плюсове, и минуси. Но ние трябва да пазим нашето минало и да се гордеем, че сме българи”, заяви внучката на бившия Първи, цитирана от сайта botevgrad.com.

Жени Живкова си спомни и последните години на своя дядо, прекарани под домашен арест. „След като бе оправдан през 97-ма година, той започна да обикаля различни места из България – имаше възможността да се срещне с много хора и да види, че те го обичат и че не са го забравили. Именно заради това последните две години от живота му бяха едни от най-щастливите”, добави внучката на Живков./news359

Правец/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео