Свят
вторник, 17 юли 2018 г.
4de8d53d5d2094c0d5aa6fba226b5d40

Йълдъръм: ШОС не бива да се приема като алтернатива на ЕС

25.11.2016 11:41 0
   

“Що се отнася до ШОС, тази перспектива не бива да се приема като алтернатива на ЕС. За нас е важно, като се има предвид геополитическото ни положение, да развиваме отношения с други страни. Всички виждаме развитието на Китай, Индия, Пакистан …”, каза премиерът на Турция Бинали Йълдъръм.

Според Йълдъръм, “Европа в момента е в застой, така че е естествено Турция да развива отношенията с Изтока. И това не е заплаха. Ние трябва да развиваме отношенията в икономически и политически план. И не избираме: или ЕС, или ШОС…”, каза той.

Коментирайки приетата днес резолюцията на Европейския парламент за прекратяване на преговорите по присъединяването на Турция към ЕС, Йълдъръм посочи, че мигрантите ще залеят в ЕС, ако Турция не ги възпре.

“Прекъсването на връзките с Европа ще навреди на Турция. Признаваме това. Но Европа ще пострада в пъти повече, от три до пет пъти повече. Без Турция бежанците ще залеят Европа, и там би трябвало да разберат това”, каза той. /news359

Истанбул/Турция

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео