Гласът на обществото
вторник, 17 юли 2018 г.
download-111

БСП планира да проведе своя конгрес на 4 февруари

26.11.2016 13:17 0
   

На 4 февруари БСП планира да проведе своя конгрес. Червеният конгрес ще е два дни и ще трябва да приеме освен предизборна платформа, промени в устава и в коалиционната формула, реши Националният съвет на партията.

Целта на промените е промяна в БСП, за да се отговори на исканията на хората от референдума – разбрахме вота им и като желание партиите да се променят – вътре в себе си, като ангажименти, като отношения, обясни Корнелия Нинова.

Трябва да дадем личен пример и да го направим първи, като най-старата авторитетна партия в България, допълни соцлидерът. Нинова лансира пред членовете на пленума своите виждания за промени в устава, но обяви, че ще ги внесе като редови член на НС, а не като лидер, за да не натрапва мнението си.

Сред тях са пряк избор на председателя на партията и до два мандата на поста, както и 3 мандата за депутатите. С уважение към опитните колеги, с желание да се ползва приемственост – не отхвърляме опита им, да не се обиждат, моля, но част от очакванията на хората са за нови лица и обновление на кадрите, каза Нинова. Новият устав на партията ще бъде готов до края на декември, за да може да се обсъди в структурите преди конгреса./News359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео