България
петък, 20 юли 2018 г.
331

Павлова: Цените на винетките през 2017 година остават непроменени

08.12.2016 13:40 0
   

„Цените на винетките през 2017 година остават непроменени. Имат 3 вида защити, 3 вида холограми със специални ефекти на преливане и оцветяване. Откакто въведохме този нов подход мога да отчета, че както 2016 година нямаме нито един случай на заловена фалшива винетка“, каза министърът в оставка. „2016 беше годината, в която направихме масови проверки и се оказа, че проблем с фалшиви стикери нямаме, но имаме проблем с т.нар. гастарбайтери“, каза Лиляна Павлова.

По думите й тези шофьори, закупили винетки не са ги залепили или са предавали един и същи месечен стикер от камион на камион. По думите й днес в парламента ще се гледа нова такса, с която искат да санкционират всички, които транзитно преминават по нашите пътища, с която ще се въведе нов вид компенсаторна такса.

„Допълнителна глоба за нарушители“, каза министърът в оставка. Павлова поясни, че тази такса ще е валидна 24 часа и в момента, в който бъде заплатена превозното средство ще може да продължи пътя си. „Регламентираме много по-строг ред – превозното средство да бъде спряно от движение докато не плати компенсаторната такса“, заяви тя.

По думите й по този начин ще се гарантира по-добрата събираемост на глобите и таксите от нарушителите. Павлова заяви, че 99% от транзитно преминаващите превозни средства през страната са неизрядни. /News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео