Бизнес
понеделник, 25 септември 2017 г.
768x432

Предимно автономни автомобили на пазара до 2025 година

12.12.2016 10:59 0
   

 

Според анализаторите от Canalys, 15% от пътническите автомобили, пуснати на пазара през 2025 г., ще съответстват на ниво на автоматизация 3 или 4. За сравнение, само 1,3% от машините, продадени тази година, се отнасят към ниво 2, а колите от по-високо ниво са на етап разработка и тестване.

Експертите разглеждат пет нива на автоматизация при автомобилите. На ниво 0 всички функции са възложени на водачите. Ниво 1 предполага автоматизиране на някои функции с помощта на шофьора. При ниво 2 машината се управлява от човек, но автоматиката поема пълния контрол на няколко функции. На ниво 3 колата се управлява от автоматика, но може да изисква намеса на човек. И накрая, на ниво 4 автомобилът се управлява напълно от автоматиката, без намесата на човек.

В момента на ниво 2 отговарят решения като Tesla Autopilot, Volvo Pilot Assist, Mercedes-Benz Intelligent Drive и създадената от Audi и BMW система Traffic Jam Assist. Но в близките 10 години автомобилният отрасъл ще се преобрази./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео