България
вторник, 17 юли 2018 г.
3

Кристиан Вигенин: България има нужда от ново начало

16.12.2016 13:21 0
   

“България има нужда от ново начало, от разчистване на некомпетентността и паразитите във властта и от вас зависи да спре безвремието, да отидем на избори и нека народът прецени кой ще управлява след това”, заяви Кристиан Вигенин.

“Когато решенията се взимат еднолично или в съвсем тесен кръг, често под чужда диктовка; когато няма диалог нито с гражданите, нито с нас, техните представители в парламента; когато европейската и външната политика на България е фокусирана върху обслужването на частни, лични или групови интереси, провалите следват един след друг”, зави той.

БСП определя действията на външния министър Даниел Митов около кандидатурата на България за поста главен секретар на ООН като “двойна игра, некомпетентност, открит саботаж на Ирина Бокова и неравностойни сделки с националния интерес в полза на Кристалина Георгиева”, които се били увенчали с “грандиозен провал”.

Вигенин отбеляза и доброволния отказ от присъствие в Съвета за сигурност на ООН в полза на чужда държава, и намеренията на министър Митов да предлага хора в секретариата на ООН с тайни писма в последните дни от своя мандат. Ще отнеме години преди страната ни да се възстанови от ударите, които понесе от собственото си правителство, премиер и външен министър, заяви той./news359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео