Здраве
петък, 22 септември 2017 г.
bqlo-vino-grozdence

Пиенето на бяло вино увеличава риска от рак

17.12.2016 17:06 0
   

Сериозно ново изследване, публикувано в списание на Американската асоциация за ракови проучвания показва, че ежедневните пиячи имат с 14 процента по-голям риск от меланома, отколкото тези, които не пият и с 73 процента по-висок риск от рак на кожата в области, които не са типично изложени на слънце ако се поемат 20 или повече грама алкохол на ден.

Авторите на изследването отбелязват, че в сравнение с други алкохолни напитки, виното, естествено е склонно да съдържа по-високи нива на канцерогенен вторичен продукт. Антиоксидантите в червеното вино могат да компенсират свързаните с това рискове, но в бялото вино има по-малко антиоксиданти, което може да обясни защо то може да е най-големият виновник за рак на кожата.

Изследователите не знаят защо алкохола е свързан с по-висок риск от рак на кожата на покрити места от тялото, или дали констатациите се отнасят до цветнокожи етнически групи , тъй като пробата за изследване включва  твърде малко цветнокожи, за да има значими заключения./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео