Здраве
петък, 22 септември 2017 г.
Подготовката за празниците вреди на женското сърце

Подготовката за празниците вреди на женското сърце

18.12.2016 13:02 0
   

Подготовката за празниците, и особено такъв важен като Нова година отнема много усилия. Особено при по притеснени жени – най-често те трябва да излязат за подаръци, за закупуване на продукти за празничната трапеза и естествено почистване и готвене. Всичко това неизбежно води до стрес и висока тревожност – в крайна сметка може да доведе до сериозни проблеми със сърцето.

Група от американски изследователи, водени от кардиолог Karla Kurrelmeyer заключи, че много жени в периода по празниците са в “тиха”, безсимптомно състояние на сърдечен пристъп. Конвенционален инфаркт на болка в гърдите и недостиг на въздух не се наблюдава, но пациентите могат да получат дискомфорт в червата, грипоподобни симптоми или други симптоми, които не са свързани с нарушаване на сърцето.

Стресът често засяга жените по време на празниците, нарича се още счупен синдром на сърцето. Развитието на това нарушение може да се наблюдава в периода преди почивката. При някои пациенти е налице намаление на контрактилитета на сърдечния мускул.

Предполага се, че това се дължи на увеличение на адреналина. Най-често “синдром на разбитото сърце” засяга жените на възраст над 50 години.

Изследователите съветват жените (и всички останали),  да прекарват времето си със семейството и приятелите, да излизат, спортуват и правят това, което им харесва./news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео