Здраве
неделя, 24 юни 2018 г.
meso-beef-steak

Консумацията на червено месо не води до високо кръвно

22.12.2016 16:13 0
   

Според общоприетото мнение, червеното месо повишава кръвното налягане и холестерола – рискови фактори за болести на сърцето, е мит, твърдят авторите на настоящото проучване от университета “Пардю”.

Страхът, че червеното месо може да им навреди, кара много хора да се въздържат от консумацията на богати на хранителни вещества продукти като говеждо, шунка, агнешко и свинско.

Авторите на настоящото проучване са установили, че консумацията на половин порция червено месо дневно или три унции (1 унция – 28,3 грама) три пъти седмично не влияе неблагоприятно върху кръвното налягане и холестерола. Три унции се равняват на стандартен хамбургер или на три резена бекон./news359

Париж/Франция


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори





Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео