Бизнес
вторник, 17 юли 2018 г.
SuitXPhoenix

Компания разработва екзоскелет за възрастни хора с проблеми

23.12.2016 10:42 0
   

Технологичната компания Superflex разработва умен костюм – екзоскелет, който улеснява движенията на възрастни хора с проблеми.

Екзоскелетът следи движението на човека и му помага да извършва различни движения – да се изправя по-лесно, да повдига ръка или крак и т.н.

Superflex е оборудван с набор от сензори, които улавят положението и движението на тялото и предугаждат какво иска да направи възрастният човек.

Първоначално, костюмът е проектиран за войници, на които се налага да повдигат тежки товари – идеята на екзоскелета е да ги предпазва от травми. По-късно компанията насочва своята разработка и към възрастните хора./News359

Токио/Япония

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео