Здраве
петък, 22 септември 2017 г.
спете-голи

Последствия за кожата от непочистването й преди сън

23.12.2016 10:57 0
   

Всички дами знаят колко е важно да почистват кожата си преди сън особено ако имат грим. ”Мръсотия, мазнина , грим, частици от замърсената околна среда и мъртвите клетки се натрупват върху кожата през деня”, обяснява Джошуа Зеихнер, лекар и директор на козметични и клинични изследвания в катедрата по дерматология в „Медицински център Маунт Синай. “Ако не измиете лицето си през нощта, по повърхността на кожата остават частици, които водят до проблеми като липса на блясък, сухота, или дори по-сериозни последствия.”

Естествената хидратация на кожата намалява през нощта” казва Зеихнер. “Ако по лицето ви има мръсотия, мазнина и грим , които взаимодействат с кожата, тя не може да поддържа хидратацията правилно.” Това е рецепта за сухо, лющещо се лице, за което е трудно да се възобнови с едно обикновено овлажняване сутрин.

Кожата става матова и без блясък, когато има натрупване на мъртви клетки на повърхността, защото тя не може да отрази правилно светлината”, казва Зейхнер. Затова чистата, свежа, измита кожа изглежда по-блестяща – “. Непочистеното лице дава възможност за натрупване на тези мъртви кожни клетки” Това ни принуждава да правим често сериозен скраб, нали?

“Излишъкът, мръсотията, мазнината, потта и грима се натрупват върху лицето през целия ден и образуват филм върху кожата”, казва Зеихнер. “Кожата не може да диша правилно с този филм върху нея, така че мазта и лепкавите клетки се натрупват отдолу и образуват блокажи.” Затова вие ще започнете да виждате появяващо се акне. Това е като с чистенето на ваната  - ако не сте я чистили в продължение на няколко седмици, сапунената пяна и мръсотия се натрупват всеки ден, което прави много по-трудно почистването./news359

Париж/Франция


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео