Гласът на обществото
петък, 22 септември 2017 г.
3

Вигенин: Не бива да има високи очаквания към служебното правителство

23.12.2016 11:52 0
   

Според Кристиан Вигенин трябва много внимателно да се отчетат спецификите, особено на смесените райони, защото когато нещо се прави на инат, ефектът ще бъде обратен.

Той добави, че хората по места ще реагират негативно на така предложеното райониране. “Да „пакетираш“ община Банско с община Гърмен и гърменските села гарантира, че Банско занапред ще има представител от една точно определена политическа сила”. Подобен пример Вигенин даде с Разлог, който е „пакетиран“ с Белица и Якоруда. Той отчете като позитивен момент, че освен с провеждането на референдума, екипът на шоумена излиза и с идеята за районирането, защото по думите му така избирателната система придобива реални очертания и хората разбират какво представлява.

“Референдумът изисква от политическите партии да реагират, но не с такова прибързване”, посочи Кристиан Вигенин. “Следващият парламент няма как да се чувства ангажиран с проведения референдум по-малко от сегашния. Така или иначе ще видим доминация на сегашните политически сили и ядрото ще бъде същото”, подчерта той.

Вигенин призова още да няма особено високи очаквания към служебното правителство, което ще бъде назначено от новоизбрания държавен глава Румен Радев, защото ако това правителство се нагърби с прекалено амбициозни задачи, то може да отиде на ръба на конституцията. /News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео