Бизнес
петък, 20 юли 2018 г.
860_53756e77862da6057dd5ea2eee46a888

Откриха първия в света соларен път във Франция

25.12.2016 11:38 0
   

Във Франция бе открит първия в света път от соларни панели. Автомобилите бяха пуснати по него официално бе открит в четвъртък.

Всъщност, това е само тестови участък от едно платно с дължина 1 км, водещ към село Турувр в Нормандия. Той е покрит с 2800 кв. метра соларни плочки и в следващите 2 години ще се провери издържливостта и ефективността им. Статистиката показва, че по този път всеки ден минават около 2000 автомобили.

Проектът струва 5 млн. евро, отпуснати от държавата, и ще се управлява от Colas, дъщерно дружество на компанията Bouygues. Ако всичко върви по план, от този участък би трябвало да може да се захранва уличното осветление на селище с около 5000 жители.

Досега подобни изпитания са правени на четири места във Франция, но те са предимно паркинги с малък трафик. В страната има 1 милион километра шосета и от Colas казват, че на теория Франция може да стане енергийно независима чрез соларна енергия./News359

Париж/Франция

 


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео