Бизнес
петък, 20 юли 2018 г.
12630

Уникално: Физик успя да преброи снежинките

28.12.2016 11:34 0
   

Да преброим снежинките ни се струва нещо невъзможно, но не и за физикът Джон Нелсън от университета на Аризона. Той успя да изчисли  възможните видове снежинки, които могат да се образуват на планетата ни.

Броят им е число със 768 нули. Джон Нелсън приема, че практически е невъзможно да има две еднакви снежинки. Статия за изчисленията на физика ще бъде публикувана в сп. “Попюлар меканикс” през януари.

Снежинката е кристал от сняг или лед, която обикновено е с форма на шестоъгълна пластина. Образува се в студено време при десублимация – преминаване на водната пара веднага в твърдо състояние, като се прескача течната фаза.

Основната форма на снежинките зависи от температурата, при която се образуват – колкото по-високо е облакът, толкова тя е по-ниска. /news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео