Бизнес
петък, 22 септември 2017 г.
download

Hyundai ще пуска две нови возила с водородни клетки

01.01.2017 14:31 0
   

Hyundai вече се прослави с модела Tucson Fuel Cell, който постигна рекордно висока скорост за водороден автомобил от 152 км/час. Новият, усъвършенстван модел ще предложи и по-голям пробег, като така Hundai ще отговори на предизвикателството от японските си конкуренти.

В близките две години Hyundai ще пусне две нови возила с водородни клетки – автобус и спортен кросоувър. Водородният SUV ще има с 30% по-голям пробег от своя предшественик, или около 560 км.

Моделът на Hyundai от първо поколение, пуснат през 2013 г., изминава 426 км с пълен резервоар. Основният японски конкурент – Toyota Mirai, който излезе през 2014 г., има пробег 502 км.

Новият Tucson Fuel Cell се очаква на пазара през януари 2018 г., без промяна в цената – тя ще остане 60 млн. вона (50,280 хиляди долара). Освен това купувачите ще могат да ползват субсидия от над 20 млн. вона, осигурена от корейското правителство с цел насърчаване на екологичния транспорт./News359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео