България
петък, 22 септември 2017 г.
3311

Лиляна Павлова и Румен Радев проведоха телефонен разговор

03.01.2017 14:14 0
   

Лиляна Павлова и Румен Радев проведоха телефонен разговор относно публикуваната и по официален ред от Агенция “Пътна инфраструктура” позиция, че обявената поръчка не е ново обявена, а за избиране на изпълнител на тол системата.

„Това е поръчка, която е обявена преди 9 месеца, още през април 2015 година. Тази поръчка е неколкократно обжалвана, което няколко пъти довеждаше до нейното спиране“, обясни тя.

„Както предвижда закона, когато компетентният орган се произнесе в наша полза, това ни дава възможността и правото да продължим тази стара обществена поръчка“, коментира регионалният министър в оставка. По думите й продължаването на обществената поръчка се случва след датата 21 декември, на която министър-председателят разпореди да не се обявяват нови поръчки, но категорично това разпореждане негово разпореждане се спазва.

„Обясних всичко това на новоизбрания президент Румен Радев и го уверих, че нито МРРБ, нито АПИ не планираме и не сме обявявали никакви нови обществени поръчки“, заяви Лиляна Павлова. „Постъпи нова жалба в Комисията за защита на конкуренцията, току-що комисията уведоми АПИ и МРРБ. Жалбата ще доведе до това отново временно да спрем тази обществена поръчка до следващото произнасяне на КЗК по отношение на основателността и законосъобразността на поредната жалба“, каза още тя и уточни, че новоизбраният президент Румен Радев е уведомен и за спирането на поръчката./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео