Гласът на обществото
събота, 23 септември 2017 г.
01ad8d89370

От днес времето се разваля. Внимавайте по пътищата!

05.01.2017 13:11 0
   

Осигурени са над 3000 почистващи машини, които ще обработват републиканската пътна мрежа.  Според прогнозите на БАН днес ще започнат дъждове от запад на изток, които постепенно ще се обръщат в следобедните часове на сняг, ще навлиза голям средиземноморски циклон със силни ветрове между 15 и 25 секунди в час, очакват се сериозни навявания и образуване на преспи, особено в Североизточна България. При образуването на големи снежни преспи се предвижда в тъмната част на денонощието в третокласната пътна мрежа да се затварят част от пътищата за всички моторни превозни средства.

Ще се вземат допълнително мерки за участъците, които ще бъдат затваряни, за да не се допускат автомобили, които да остават в преспите. Имам апел на водачите на моторни превозни средства да не навлизат в такива участъци, заяви инж. Дончо Атанасов. По думите му от АПИ очакват да се мине през всички най-неприятни метеорологични изненади – дъжд, поледици, снегонавявания, висока скорост на вятъра, образуване на преспи и поради тази причина са взети всички превантивни мерки.

От АПИ предупредиха, че ефективността на химикалите, които се използват за обработка на пътищата, при температури над минус десет градуса намалява, а температурите, които са очакват през следващите няколко дни, са изключително ниски – над минус 20 градуса.

Началникът на отдел “Пътна полиция” при ГДНП комисар Бойко Рановски съобщи, че са мобилизирани максимален брой пътни полицаи, които при получаване на информация от АПИ за влошаване на пътната обстановка и необходимост от затваряне на пътни участъци, максимално бързо да реагират и преустановят навлизането на МПС в тези участъци, за да може почистващата техника да бъде подпомогната. /news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео