Бизнес
сряда, 20 септември 2017 г.
D-Link-Logo

D-Link отива а съд с обвинение за липса на добра защита от хакери

06.01.2017 10:51 0
   

Тайванският производител D-Link отива а съд с обвинение, че мрежовите продукти на компанията не са достатъчно добре защитени от хакери.

Според Федералната търговска комисия на САЩ,от където идва и обвинението,  D-Link не е предприела необходимите мерки, за да защити своите маршрутизатори и IP камери от хакерски инвазии.

Искът на FTC е част от по-мащабна кампания, насочена към повишаване на сигурността на устройствата, свързвани към интернет, вкл. рутери, уебкамери, цифрови видеорекордери и други широко използвани потребителски продукти.

Опасенията за сигурността на свързаните устройства, наричани понякога интернет на нещата (IoT), се засилиха през миналата година, след като група хакери използва армия от компрометирани устройства, за да извърши поредица от мощни атаки, които спряха достъпа до някои от най-големите уебсайтове.

Според експерти по сигурността, тези атаки са резултат от небрежното отношение към сигурността в голям брой IoT устройства от десетки производители. Те призоваха индустрията за по-добро подсигуряване на оборудването и отстраняване на лесните за експлоатиране уязвимости, като например използването на пароли по подразбиране, които дават на хакерите ключа за отдалечен достъп до устройствата през интернет./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео