Гласът на обществото
сряда, 20 септември 2017 г.
Marin-Markovski-2

Марковски: Обвинението срещу Симеон Дянков е неясно и неточно

16.01.2017 11:56 0
   

Според адвоката Марин Марковски  обвинението срещу бившия финансов министър Симеон Дянков е неясно и неточно и липсват доказателства за престъпление.

“Г-н Симеон Дянков никога не е издавал указания коя фирма да бъде избрана за инвестиционен посредник в сделката с продажбата на държавния дял в електроразпределителното дружество ЕВН. За да може да бъде облагодетелствана тази фирма и Дянков да има вина, той трябва да има власт и права да направи това. Неговото положение в институциите тогава не му позволява да укаже или да посъветва коя фирма да бъде избрана. Причината е, че всичките сделки се извършват от Агенцията по приватизация”, заяви Марковски.

“Да се получат указания от Прокопиев на Дянков е все едно на един режисьор от ранга на Спилбърг да му се дава акъл от младеж, който тепърва е завършил режисура. Това е министър от изключително високо ниво. Цялата тази структура за извършено престъпление е мъчително неясна и невярна”, твърди адвокат Марковски.

“Разполагаме с писмени документи и свидетелски показания във връзка с обвинението срещу Дянков. Няма как на този етап да предоставим всичко, с което разполагаме. Но има достатъчно доказателства, които обосновават ангажирането на наказателната отговорност на двамата”, твърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова./News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео