Здраве
неделя, 24 септември 2017 г.
61159539

Нов тип наночастици, които могат да заменят химиотерапията

19.01.2017 11:47 0
   

Руски биолози създадоха нов тип наночастици, които могат да заменят химиотерапията и да се използват за доставянето на токсични вещества в раковите тумори.

“Вкарахме наночастици с противотуморен препарат в култура от клетки, след което подложихме тези наночастици на електромагнитно или инфрачервено облъчване. При тези условия температурата на образеца се повишава, а полимерното покритие се разтяга и изпуска действащото вещество от порите”, разказва Андрей Кудрявцев от Института за теоритична и експериментална биофизика към Руската академия на науките в Пущино.

Наночастиците запазват стабилността си само при определена температура. Затова те са покрити със специален топлочувствителен полимер, който се разширява при  температура над 37 градуса по Целзий и “разтегля” наночастиците, при което съдържанието им се изпуска.

Благодарение на това покритие съдържанието на наночастиците остава запечатано в тях до момента, в който те не попаднат в тумора. Експерименти с мишки са показали, че методът действително е ефективен и унищожава раковите клетки, като в същото време оказва минимално въздействие на околните здрави тъкани./News359

Москва/Русия


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео