България
петък, 20 юли 2018 г.
download-11111

Нинова: Новият държавен глава беше последователен в речта си

20.01.2017 11:48 0
   

“Новият държавен глава беше последователен в речта си. Тема по тема и дума по дума той препотвърди всичко, което пое като ангажимент към българския народ. Уважително се отнесе към всички предишни президенти. Той не беше конкретен в решенията, но той не е министър-председател. Президентът Радев просто начерта проблемите”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя  уточни, че ЕС и НАТО са партньори на България, защото страната е член на тези съюзи, но партията й ще работи и за сближаване на отношенията с Русия.

На въпрос за това чий е Крим – на Русия или Украйна, Корнелия Нинова отговори: “Такъв, какъвто го чувстват неговите граждани”, но отказа да конкретизира. Тя не коментира нито едно име, обсъждано в медиите като служебен премиер и уточни, че в момента не мисли за евентуално управление на БСП след предсрочни избори. “Стъпка по стъпка. Сега мислим за платформата си и представянето й пред избирателите”, каза Корнелия Нинова.

Тя уточни, че БСП ще запази плоския данък от 10 процента. За най-богатите с месечен доход над 10 000 лева обаче налогът ще бъде 20%. Това са около 7000 най-богати българи. И още една идея – данъчни облекчения от 50 лева за всяко дете на работещи родители. А младите предприемачи с поне петима служители и годишна печалба над 150 000 ще бъдат освобождавани от данък печалба за срок от 2 години.

“Няма да спираме санирането. Има европейски средства, които България получава целево за тези неща. В България ще се строи и няма да се краде”, добави Нинова./news359

София/България

 

Ключови думи: , , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео