България
петък, 20 юли 2018 г.
parvanov-66

Първанов: Ще има опити от БСП да задушат Радев в обятията си

21.01.2017 11:45 0
   

“Чухме се след победата му, за да го поздравя. Ако има нужда, бих помогнал. Както съм помагал и на Плевнелиев в самото начало. Търсил е съвети, макар и по по-незначителни теми и по чисто технологични въпроси. Това беше година – година и половина след избирането му. Но по-добре е да го има този диалог”, коментира Георги Първанов пред Нова тв.

“Със сигурност ще има опити от БСП да го задушат в обятията си, да го приватизират като капитал в такава политическа ситуация. Но ако от БСП решат да си го присвоят изцяло, ще сгрешат. Защото много хора отидоха да гласуват за господин Радев, за да елиминират Борисов след неговата реплика, че когото и да посочи, ще е президент”, добави Първанов.

По повод предстоящите парламентарни избори той заяви: ”Не бих искал да влизам в ролята на социолозите и гадателите, аз очаквам сложен резултат. Ще има близки резултати на редица партии. И ще трябва да се правят сложни коалиционни партньорства. Освен ако не се стигне до партньорство между ГЕРБ и ДСБ, което не ми изглежда логично. Преди 5 години да, но към момента – по-скоро не. Голяма коалиция сега изглежда невъзможна, защото твърде много неща се изрекоха. И всяко сближаване ще изглежда изкуствено и ще заложи много мини.” “Речта на Радев беше твърде предпазлива, беше по-традиционен и консервативен. Може би така са решили с екипа му – да не се създават предпоставки за конфликтност от началото. Тази реплика към депутатите “имате една седмица” не се вписваше в контекста на цялото слово. Въпреки че не одобрявам групата депутати, създаващи шум в залата, аз не бих произнесъл тази реплика. Не мисля, че трябва да се концентрираме върху това. Но в бъдещите консултации той трябва да печели депутатите от различните партии, а не да ги прави врагове”, каза по темата за президентската реч и изпуснатата реплика Георги Първанов.

“Хубавото е, че може би ще отворим България към всички страни – и към стари наши приятели, и към Арабския свят, към всички”, каза третият президент за очакваната политика на петия. Относно думите на Росен Плевнелиев, че ако се тръгне по път за излизане на България от ЕС, той лично ще застане на барикадата, Първанов коментира: “Измислена е тази барикада. Уверен съм, че никой в България не иска страната ни да бъде вън от ЕС, а да има друг ЕС. Да има ангажименти към малки и средни страни като България. Не от нас идва деленето на ЕС, а от големите, делят го лидерите.”/news359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори





Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео