Бизнес
петък, 20 юли 2018 г.
19998876852-1

Китайски вестник публикува статия, написана от робот журналист

22.01.2017 11:13 0
   

Със статия за натоварения трафик преди Лунната нова година, деютира робот журналист в китайски вестник. Роботът Сяо Нан е създаден от специалисти на университета в Пекин.

Той може да пише както дълги статии, така и хроники. Статията за трафика преди празниците е от 300 думи. Сяо Нан я е написал за една минута.

“В сравнение с щатните репортери, Сяо Нан има по-големи възможности за анализ на данни и пише по-бързо”, каза проф. Ван Сяоцзюн, ръководител на развойния екип.

„Това обаче не означава, че интелигентните роботи скоро ще могат да заменят репортерите”.

Експериментът показа, че засега роботите не могат да правят интервюта на живо, нито да проследят спонтанни реакции. Те не могат и да задават подходящи въпроси в зависимост от отговора. /news359

Пекин/Китай

 

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео