Бизнес
неделя, 24 юни 2018 г.
изтеглен файл

Хиляди сайтове продължават да са застрашени от Heartbleed

25.01.2017 10:59 0
   

Уязвимостта Heartbleed застрашава над 200 000 сайтове, като позволява на атакуващите да получат достъп до информацията в популярни уеб услуги.

Heartbleed беше открита още преди две години, но и досега стотици хиляди сайтове са под угроза от нея, твърди докладът Shodan Report 2017, изготвен на базата на сканиране на компютрите в интернет с помощта на специална търсеща система.

Уязвимите сайтове и системи са достъпни за най-различни хакерски атаки от момента, когато за първи път бе открит проблемът в Heartbleed. Според Shodan, най-много уязвими системи има в САЩ – 42 032, а след това се нареждат Южна Корея с 15 380, Китай с 14 116, Германия с 14 072 и Франция с 8702.

Heartbleed представлява дефект в сигурността на общодостъпната библиотека от криптографски ресурси OpenSSL, която се използва широко при реализация на протокола Transport Layer Security (TLS). Разработчиците на OpenSSL съобщиха за уязвимостта на 1 април 2014 г. и седмица по-късно пуснаха кръпка за нея.

 

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео