Бизнес
петък, 20 октомври 2017 г.
изтеглен файл

Хиляди сайтове продължават да са застрашени от Heartbleed

25.01.2017 10:59 0
   

Уязвимостта Heartbleed застрашава над 200 000 сайтове, като позволява на атакуващите да получат достъп до информацията в популярни уеб услуги.

Heartbleed беше открита още преди две години, но и досега стотици хиляди сайтове са под угроза от нея, твърди докладът Shodan Report 2017, изготвен на базата на сканиране на компютрите в интернет с помощта на специална търсеща система.

Уязвимите сайтове и системи са достъпни за най-различни хакерски атаки от момента, когато за първи път бе открит проблемът в Heartbleed. Според Shodan, най-много уязвими системи има в САЩ – 42 032, а след това се нареждат Южна Корея с 15 380, Китай с 14 116, Германия с 14 072 и Франция с 8702.

Heartbleed представлява дефект в сигурността на общодостъпната библиотека от криптографски ресурси OpenSSL, която се използва широко при реализация на протокола Transport Layer Security (TLS). Разработчиците на OpenSSL съобщиха за уязвимостта на 1 април 2014 г. и седмица по-късно пуснаха кръпка за нея.

 

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео