Гласът на обществото
понеделник, 20 август 2018 г.
98

Лукарски: Всеки се бори за нова икономика, никой не се бори за стара

29.01.2017 13:45 0
   

“Не се притеснявам да изскочат скелети, иначе нямаше да стана министър. Аз мога да кажа какви са числата, а те са много добри. На второ място по ръст на икономиката сме в Европейския съюз. За 2015 г. имаме 3% ръст на икономиката, а към настоящие момент има отчетен ръст от 3,2%, безработицата е под 8%, увеличение с 3% за 2015г. на индустриалното производство”, заяви бившият министър на икономиката Божидар Лукарски.

На въпрос как ще коментира думите на Радан Кънев, че ще изгражда „нова икономика, основана на пълната свобода на малкия и среден бизнес от партиен рекет, мафиоткси натиск и партийни обръчи от привилегии при обществените поръчки”, Божидар Лукарски заяви: Аз не съм учител по литература да давам оценка на литературни съчинения, каквито са на Радан.

Всеки се бори за нова икономика, никой не се бори за стара. След като има растеж,очевидно,че натискът доколкото го има или е имало, е станал по-малко. Едно от нещата, кото напраивхме за малкия и средн бизенс са 40 процедури, които изискваха разрешение от чиновник, а сега стават само с уведомление.

Разделението на блока и шансовете му да влизе в новия парламент, след предстоящите избори, Лукарски коментира така: „Има опасност , но колко е реална зависи от нас. Мисля,че РБ твърдо ще учатва в следващия парламент. Предстои и предизборна кампания, а социолозите казват, че ще минем границата от 4%” и допълни, че са готови на всякакво сътрудничество. /news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео