Свят
четвъртък, 21 септември 2017 г.
34

Виктор Орбан: В момента ЕС е в повратна точка

29.01.2017 11:32 0
   

Според унгарският премиер Виктор Орбан, в  момента ЕС е в повратна точка – за първи път губи една от страните си членки, което може да е признак на окончателно разпадане.

Министър-председателят посочи, че сред грешките довели до това е това, че на Европейската комисия ѝ е било позволено да се превърне в независим политически субект, въпреки първоначално предоставените ѝ правомощия.

„Всеки път, когато министър-председателите не могат да постигнат консенсус, комисията въвежда задължителни мерки“, заяви Орбан, който добави, че Брюксел, заобикаляйки националните правителства, тайно поема правата, които са изключително в компетентността на страните-членки.

Според министър-председателя ЕС няма да бъде успешен, докато не бъде свързан с народите си и заедно с тях не се бори срещу различните кризи. „Институциите на ЕС са за държавите, а не обратното“, посочи Орбан, който добави, че в позициите на Съюза „е необходима разумна и решителна промяна“. /news359

Будапеща/Унгария

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео