Свят
понеделник, 16 юли 2018 г.
41

Алексис Ципрас отива на двудневно посещение в Сърбия

30.01.2017 11:43 0
   

“Ако ЕС не може да създаде конкретна стратегия за Балканите, Източното Средиземноморие и по-широкия регион, той не може да намери решение и за себе си.Сърбия има ключова роля в региона на Балканите и затова би било желателно, преди всичко за стабилността и развитието на региона, тази страна да стане пълноправна членка на европейското семейство”, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас.

Ципрас ще пристигне във вторник на двудневно посещение в Сърбия, което ще бъде първото посещение на гръцки премиер от седем години, макар той да бе в Сърбия през декември 2014г, но като лидер на СИРИЗА.

Гръцкият премиер заяви, че по време на посещението ще разговаря със сръбското ръководство по много важни въпроси, а един от тях е бъдещото укрепване на двустранното икономическо сътрудничество. По време на посещението ще бъде организиран и сръбско-гръцки бизнес форум с участието на над 70 гръцки фирми. Възнамеряваме да укрепим сътрудничеството в сферата на транспорта и общата инфраструктура. Особено ударение искаме да поставим върху железопътната връзка Пирея- Белград, за която предвиждаме да се реализира в рамките на китайския план “Един пояс, един път”, заявил Ципрас.

Той добавил, че ще продължи сътрудничеството в рамките на културата и туризма, а от особено значение е общото намерение на двете страни интензивно да сътрудничат в областта на сигурността. Що се отнася до отношенията със съседна Албания, Турция и Македония, Ципрас заяви, че Гърция има конкретни и твърди външнополитически становища, при което активно се застъпва за мир и сътрудничество, но същевременно непоколебимо пази своите суверенни права на основите на международното право.//news359

Атина/Гърция

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео