Гласът на обществото
четвъртък, 21 септември 2017 г.
MVR1

От днес влизат в сила нови правила за служителите на МВР

01.02.2017 14:57 0
   

От днес влизат в сила промените  за служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР), чиито отношения с ведомството след измененията в Закона за МВР от октомври 2016 г. преминаха към Закона за държавния служител.

Според промените, които влизат в сила днес, служителите в системата се делят на три групи. Държавни служители – полицаи и пожарникари; други държавни служителите; назначени в системата на трудово правоотношение, пише “Дневник”. Също така влиза в сила и ограничението 24 -часови смени на служители на МВР да са само по изключение. Освен това считано от 1 февруари 2017 г. вътрешният министър трябва да утвърди класификатор и да издаде заповед за прилагането му. Той ще засяга тези служители, чиито отношения ще се уреждат по Закона за МВР, както и назначените на трудов договор.

От днес влиза в сила и разпоредбата, според която започналите и неприключили производства за търсене на дисциплинарна или имуществена отговорност на служители, чиито отношения са вече по Закона за държания служител, се прекратяват. Първоначално ръководството на МВР обяви голям брой промени, които иска да въведе в системата. /news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео