Здраве
четвъртък, 19 юли 2018 г.
glad

Какво и как влияе върху нашия апетит и ни кара да сме вечно гладни?

03.02.2017 12:05 0
   

Върху нашия апетит много силно влияние оказват фактори, които не осъзнаваме. Нарушената изработка на хормоните в стомашно-чревния тракт ни кара да се чувстваме вечно гладни.

Нарушената изработка на тези хормони може да доведе до това човек много трудно да утолява глада си. Основен виновник за това са чревните бактерии, защото те играят ключова роля в механизмите, регулиращи нашия апетит. Някои бактерии, в частност чревният бацил, се размножават бързо и както показват нови изследвания на Нюйоркския университет в рамките на проекта “Микробиомът на човека”, могат да блокират сигнала за засищане, изпращан от червата към мозъка.

Ако в менюто ни не достигат важни за бактериите хранителни вещества, те “изгладнели”, ни склоняват към лакомия. Оказва се, че нивото на инсулина зависи от състоянието на чревната микрофлора. Това е поредният хормон, който оказва силно влияние върху способността на мозъка да контролира глада и засищането.

Циркулирайки по кръвта, инсулинът подава сигнал на мозъка за това, че е време да похапнем.  Затова е много трудно на хората с наднормено тегло да контролират своя апетит: нивото на инсулина при тях често е повишено, в резултат на което те изпитват пристъпи на глад./news359

Париж/Франция

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео