България
неделя, 22 юли 2018 г.
56

Пенсиите няма да стават 300 лева – не е коректно спрямо пенсионния модел

05.02.2017 11:43 0
   

Пенсиите няма да стават 300 лева – не е коректно спрямо пенсионния модел и ресурсите на държавата, затова ГЕРБ не се поддаде на исканията на колегите, уточни той, вероятно визирайки исканията на Патриотичния фронт. Надграждане за правосъдие и сигурност и образование – това са двата приоритета. Учителските заплати ще бъдат удвоени до края на мандата”, заяви финансист номер 1 на ГЕРБ Владислав Горанов.

Флиртът на партиите с хората от големите градове, които стават все по-богати, трябва да е различен – те са вече по-богати, смята Горанов. Важна е посоката и движението, това, че сме втори по растеж в Европа – с над 3 процента, подчерта бившият финансов министър.

Той препоръча да се изследва процесът с КТБ, защото лесно ще се види какво се е случило. Имало хора, които все още се захранвали “емоционално и финансово” от фалита. “Ние назначихме постоянни синдици и атакувахме всички сделки, но 90 на сто от тях са вече в съдебна фаза”, напомни финансовият експерт на ГЕРБ.

“Концентрацията е един вид отсечка за много големите поръчки – има десетина големи фирми, които могат да бъдат изпълнявани от големи фирми. Не може да се дават на фирма с едноколесна ръчна количка”, изтъкна Горанов.

Той призна, че проблем с корупцията има, но правилата трябва така да се организира, че “администрацията вече да тежи на самата администрация”. “Министерството на финансите няма да има право да иска свидетелство за съдимост и за платените данъци – няма да се иска по повече от един път такава информация. Ако се съмнява и иска да го проверява, ще го прави по служебен път през НАП и останалите органи. Информацията към държавните органи ще се подава само веднъж, което ще облекчи бизнеса”, изтъкна и друго готвено облекчение Горанов. /news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео