Бизнес
петък, 20 октомври 2017 г.
61-11

Фейсбук вече ще разпознава обекти в кадрите

06.02.2017 11:31 0
   

Социалната мрежа Фейсбук вече използва изкуствен интелект, който разпознава обектите в кадрите и може да търси по ключови думи от потребителя. 

Новата технология  ”гледа” в самите снимки и подбира тези, които най-добре отговарят на описанието на потребителя. Описанието на потребителя може да е най-различно. От семплото “гледка от планината” до по-конкретни фрази като “червен автомобил на плажа”.

За целта Facebook е използвала собствената си платформа Lumos, която развива изкуствен интелект и т.нар. компютърно зрение. Специалистите на социалната мрежа са обучили алгоритъма да разпознава обектите благодарение на огромния каталог с вече добре описани снимки, с който разполага. Използвани са десетки милиони подобни снимки, които са помогнали на Lumos да се научи да разпознава множество обекти, ситуации и описания.

Lumos работи заедно с традиционната търсачка за снимки на Facebook. Добавени са и допълнителни алгоритми, които да елиминират дублиращите се снимки в резултатите. Системата сверява резултатите от двете търсачки и подбира смесица от тях, които да покаже на потребителя. Всичко това се извършва за няколко милисекунди от натискането на бутона за търсене до изобразяване на резултатите./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео