Здраве
четвъртък, 21 септември 2017 г.
olivella_hair4

Ще измерваме кръвното си налягане не с апарат, а със супердъвка

06.02.2017 10:58 0
   

Ако изпитвате затруднения с измерването на кръвното си налягане с обикновен апарат, то съвсем скоро този меод ще остане в историята. Американски учени се разписаха под първата по рода си супердъвка, която измерва именно кръвно налягане.

Екип от учени са разработили дъвка, която работи като сензор за налягане.Създадена е от малко количество графен, който се състои от слой с дебелина един въглероден атом и е добър проводник на електричество. Използвани са тънки люспи графен с дебелина 1 нанометър в силиконов полимер. Люспите изграждат микроскопична мрежа от електропроводници в полимера. Учените наричат материала G-дъвка (“G” от Graphene).

Специалистите могат да измерят съпротивлението. Дъвката е свързана с компютър, чрез електроди и когато се допре до кожата близко до сънната артерия на врата, пулсът нарушава потока на електричество, който преминава през графена. По този начин се променя стойността на съпротивлението на проводника и учените могат да измерят колко е голямо налягането./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео