Гласът на обществото
неделя, 22 юли 2018 г.
c8438f69083d55e66b14242de9e87732

Денков: Има дисбаланс между приоритетните и защитените специалности

09.02.2017 13:50 0
   

“Има дисбаланс между броя на приоритетните и защитените специалности. Отношението би трябвало да е обратно”, заяви  служебният министър Николай Денков след среща с ректорите на университетите.

Очаква се списъкът да бъде преразгледан на следващата дискусия. Вторият проблем, който бе обсъден е свързан с приема за новата 2017/2018 академична година. Миналата година от Министерския съвет приеха постановление №64, с което беше намален приема на студенти в редица професионални направления.

„Това постановление беше насочено към това да намали дисбалансите в тези професионални направления, в които обучаваме студенти, които след това не намират реализация, която изисква висше образование.“, каза Денков.

Той подчерта, че едва 35 – 39% от студентите успяват да намерят реализация след като завършат. В момента студентите, които завършват са повече, отколкото може да поеме пазара на труда. /News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео