Бизнес
сряда, 20 септември 2017 г.
nacionalen_domein_bylgaria_

Вече всеки желаещ да има домейн на кирилица, може да го регистрира

09.02.2017 12:23 0
   

Вече всеки желаещ може да си направи домейн на кирилица и да използва разширението .бг. Компанията “Имена.бг” беше избрано от българската държава да управлява новия домейн на кирилица, който след дълги обсъждания беше одобрен от Интернет корпорация за присвоени имена и адреси.

Новият домейн в областта дава възможност да се създават интернет адреси, изписани изцяло на български език. От това могат да се възползват всички институции, общини, компании и физически лица, които имат желание да бъдат по-лесно откриваеми в българското интернет пространство.

Ще се улесни и достъпът до мрежата за българските потребители, тъй като вече няма да е необходимо да се изписват на латиница специфични букви като Й, Ц, Ш, Щ, Ъ, Ю и Я. Все пак всеки регистриран сайт, изписан изцяло на кирилица, ще има и дубликат на латиница.

До 8 май компанията, избрана да управлява домейните на кирилица, ще обработва регистрации на домейни за т.нар. “защитени” имена, например на министерства и общини. След това, ще бъдат разглеждани и заявките на всички останали потребители, обясни шефът на “Имена.бг” Христо Славов. Той отбеляза, че всяко лице има право да регистрира до 100 домейна./News359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео