Бизнес
понеделник, 25 септември 2017 г.
siemens

Siemens завърши успешно първите тестове за адитивно производствo

10.02.2017 11:12 0
   

Siemens завърши успешно първите тестове за адитивно производство при пълно натоварване на лопатки за газови турбини, произведени по технология за 3D принтиране.

Създадените чрез 3D принтиране лопатки са били тествани при пълно натоварване от 13 000 оборота в минута и температура над 1250 градуса по Целзий. Същевременно компанията е изпробвала нов дизайн на лопатките с подобрени характеристики на охлаждане.

Турбините са произведени от британската компания Materials Solutions (която Siemens придоби през 2016 г.) и тествани в лаборатория на завода за индустриални газови турбини на Siemens в Линкълн, Великобритания.

„Това е пробив в използването на адитивното производство в областта на енергопроизводството, което е едно от най-трудните приложения на тази технология”, заяви Вили Майкснер, главен изпълнителен директор на направление „Енергия и газ“ на Siemens.

Лопатките са инсталирани в промишлени газови турбини SGT-400 на Siemens с мощност 13 мегавата (MW). Те са произведени от прахов материал на базата на високоефективни поликристални никелови суперсплави, което им позволява да издържат на високо налягане и високи температури, както и на ротационните сили при работа на турбината с високи обороти./news359

Мюнхен/Германия

 


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео