България
неделя, 22 юли 2018 г.
yordanka_fandakova1

Фандъкова: Най-важно е хората да получат адекватните компенсации

14.02.2017 12:55 0
   

“Изискваме да се направят ясни сметки и като са готови – днес или утре. Топлофикация няма изразходвани средства, през дните, когато хората са нямали парно. Разчетите ще бъдат публично разгледани, обещавам ви. Авария винаги може да се получи. Това е авария, която специалистите казват, че много години не е имало. Има противоречие за причините”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

“Привърженик съм на фактите, затова искам най-добрите експерти да проверят техническите причини. Също така сезирах прокуратурата, защото е напълно възможно да има и човешка грешка или пропуск. Най-важно е хората да получат адекватните компенсации”, каза тя.

Проблемът с чистотата на въздуха е може би най-важната задача, която седи пред ръководството на кметовете. Не трябва този проблем да се пренебрегва, но не трябва и да се всяка страх у хората. За много от замърсителите вече имаме добри показатели и влизаме в норма. Всичко това са доказани факти. Проблемът с фините прахови частици остава. Там също има подобряване все пак в последните години. Важни са и климатичните условия на София”, заяви Фандъкова.

“Метрото е най-големият транспортен и екологичен проект. Благодарение на него успяваме да подобрим въздуха в столицата. Подменихме голям процент от автобусите. Старите “Икаруси” отидоха в историята. За всички тези неща трябва време все пак”, добави кметицата./news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео