Бизнес
петък, 22 септември 2017 г.
download

Очакват се лаптопи със Snapdragon и операционна система Windows

20.02.2017 09:38 0
   

Съвсем скоро се очаква на технологичния пазар да се появят лаптопи на база ARM процесор Snapdragon и операционна система Windows 10.

Очаква се подобни машини да се появят през втората половина на годината. Новите лаптопи ще стъпят на чип Snapdragon 820 за Windows 10, допълнен от 4GB RAM, с възможности за работа с браузър Edge, HD видео и мултитаскинг.

Тайвански доставчици на компоненти съобщават също за лаптопи на база Windows 10 и Snapdragon 835 с впечатляваща производителност. Нещо повече, тези нови машини щели да предложат повече за цената си, в сравнение с Intel-базираните решения.

Несъмнено, комбинацията от Windows 10 и ARM чипове има потенциал да конкурира сегашните ноутбуци, но това няма да е лесно решение, така че информацията за скорошна поява на подобни ноутбуци може да не е напълно точна.

Около Apple също се носят слухове, че иска да замени мобилните чипсети на Intel със собствени ARM решения. Процесори като A9X и други чипове на Apple от висок клас вече съперничат на Intel Core M./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео