Гласът на обществото
неделя, 22 юли 2018 г.
rumiana-bachvarova1

Бъчварова: Изпреварваме тенденциите в Европа с едно модерно законодателство

21.02.2017 11:42 0
   

“Ние изпреварваме тенденциите в Европа с едно модерно законодателство. Мерките, които бяха разработени в МВР, са включени и в новия закон, който бе приет. Започнахме и се справихмесъс съвременните предизвикателства“,каза Румяна Бъчварова.

Тя посочи, че където се изграждат участъците от оградата по границата, миграцията спада. „Регистрираме почти 40% по-нисък брой на нелегално навлезлите. Убедена съм, че оттук нататък в България ситуацията ще бъде много по-спокойна“, подчерта тя.

Бъчварова благодари на армията и специално на бившия й началник ген. Константин Попов. „Проведохме поредица от учения. Разпределихме силите и ресурсите, с които разполагаме”, каза тя.

По отношение на конвенционалната престъпност, следвахме това, че този проблем трябва да се реши из основи. Почти една година работихме по системата за превенция на битовата престъпност. Втората важна посока бе да екипираме полицията и да й дадем възможност не просто физически да присъства с по едно лице във всяко населено място, но с по-модерен начин да осъществяваме всички необходими действия, за да гарантираме битовата сигурност на българските граждани“, допълни Бъчварова./News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео