Свят
сряда, 20 септември 2017 г.
63430

Военната промишленост е главната движеща сила на сръбската икономика

22.02.2017 11:37 0
   

Според сръбския министър на отбраната Зоран Джорджевич “военната промишленост е главната движеща сила на сръбската икономика” и стратегическите инвестиции, направени в отбранителното производство през последните години, (само за 2016 г. те са на стойност 46 млн. долара – б.р.) дават основание да се очаква износът на сръбско оръжие през следващите 5-6 години да достигне обем от над 1 млрд. евро.

Плановете на сръбските военни предвиждат продължаване на изпитанията на самолета “Super Galeb G-4″, приемането на въоръжение на системите самоходните гаубици “Nora”, самоходния ракетен комплекс “Morava” и на бронираните машини “Lazar”, както и оборудването на 1,5 хил. войници с най-съвременно снаряжение.

Сръбският министър на отбраната е съобщил, че през 2012 г. експортът на военна продукция е възлизал на 153 млн. долара, през 2016 г. е достигнал 483 млн. долара, а очакванията на правителството за 2017 г. са за над 510 млн. долара./News359

Белград/Сърбия


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео