България
понеделник, 16 юли 2018 г.
590a61987119a85527b4bd29e4f6d213

Има задържано лице по случая с убийството на Георги в Борисовата градина

23.02.2017 12:45 0
   

„До настоящия момент са извършени много действия, проверени са над 400 лица.Престъплението е извършено от непълнолетно момче. Повдигнато  му е обвинение. Задържан е за 72 часа. Предстои внасяне на делото с искане на постоянна мярка. Извършени са множество претърсвания във всички жилища,които е обитавал, в моторни превозни средства. Наказанието, което ще му бъде наложено, ако бъде признат за виновен, е от 2 до 8 години. Задържаният се казва Йоан Матев, на 19 години. Бил е на 17 години, когато е извършено престъплението”, обясни градският прокурор Емилия Русинова относно  убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина.

“Вчера е разпитано лице, което не само потвърди кой е извършителят, но посочи и къде се намира ножът, с който е извършено убийството. Снощи бе установено, че на посоченото от свидетеля място има нож. Намерихме оръжието, с което е извършено убийството”, уточни Румяна Арнаудова.

„Задържаното лице има брат. Той е задържан и разпитан като свидетел, след което е освободен. Повече конкретика няма как да бъде изнесена”, каза още директорът на СДВР гл. комисар Марин Младенов.

Той добави, че за две години Йоан е качил килограми, пуснал е по-дълга коса и брада. Нямаме данни да е напускал страната.
„Лицето е променило напълно своите навици и местата, които посещава. Спрял е да посещава редовно училище. Мотивът за убийството е грабеж. Йоан е искал да вземе портмонето на Георги. Убиецът и жертвата не са се познавали”, съобщи още той./News359

 

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео