Гласът на обществото
петък, 22 септември 2017 г.
20160405132910-660_31b41b4ee96bdbd83ed3bfd75bc4e168

Георги Арабаджиев сменя Георги Костов в поста главен секретар на МВР

24.02.2017 14:17 0
   

43-годишният Георги Арабаджиев временно ще трябва да води МВР като главен секретар. Досега той беше заместник на титуляра Георги Костов, уволнен с шумен скандал и и недоказани обвинения за политически натиск.

Самият Арабаджиев досега винаги е оставал встрани от шума и разправиите, въпреки че вече 17 години е в системата на силовото ведомство.

Влиза в системата на МВР през 1999 г., като първата му длъжност е като разузнавач 3-та степен (най-ниската) в Икономическа полиция при Пето районно управление в столицата. Сред ударите му като новобранец е разследването на далавери в металургичния гигант “Кремиковци”.

Само след три години е издигнат в дирекция Национална служба “Полиция”. Естествено, отново в любимото му поприще за борба срещу престъпниците с бели якички – сектор “Финансово-кредитна система”. Професионализмът му е оценен и от 2007 година вече е началник сектор “Противодействие на корупцията в бюджетните организации” в Главна дирекция “Криминална полиция”.

Независимо от политическите рокади по върховете на МВР Арабаджиев продължава да се изкачва в йерархията. През март 2010 г., когато вътрешен министър в първия кабинет на ГЕРБ е Цветан Цветанов, Арабаджиев прави следващата крачка и става заместник-директор на Криминална полиция.

Две години по-късно е заместник на шефа на Главна дирекция “Национална полиция”. Около седмица преди МВР шефът от кабинета “Орешарски” Цветлин Йовчев да сдаде поста през лятото на 2014 г., Арабаджиев е назначен за зам.-директор на ГД “Криминална полиция” и шеф на дирекция “Разследване” в ГДНП. Следващото повишение е при втория кабинет на ГЕРБ, когато вътрешен министър е Румяна Бъчварова. Преди две години тя го назначава за заместник главен секретар на МВР. /News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео