Свят
неделя, 22 юли 2018 г.
phpxatoww_559x-

Терористите от Ислямска държава заплашиха с кръвопролитие Китай

01.03.2017 11:27 0
   

Терористи от Ислямска държава от китайското уйгурско малцинство отправиха заплаха към Китай, а именно да се завърнат по родните си места и да пролеят кръв.

Заплахата се съдържа в половинчасово видео, разпространено в понеделник от подразделение на ИД в западен Ирак с участието на екстремисти от уйгурската етническа група в Китай.

В продължение на години Китай обвинява намиращите се в изгнанине уйгурски “сепаратисти” за насилствени нападения западния регион на Синцзян – родината на уйгурите – и предупреждава за възможността екстремисти да се свържат с глобални джихадистки групи.

Във видеото се вижда уйгурски боец да отправя заплахата срещу Китай малко преди да екзекутира предполагаем информатор на властите. “О, вие китайци, които не разбирате какво казват хората! Ние сме войници на Халифата и ще дойдем при вас, за да ви обясним с езика на нашите оръжия, ще пролеем реки от кръв и ще отмъстим за потиснатите”./News359

Пекин/Китай


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео