Бизнес
четвъртък, 19 юли 2018 г.
61-11

Фейсбук пуска технология, която да разубеждава самоубийците

02.03.2017 10:24 0
   

Нова технология, която ще дава възможност на близки и приятели на хората, решили да сложат край на живота си, да ги разубедят, пуска социалната мрежа Фейсбук.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг сподели в профила си, че новият инструмент е пример за това как чрез общността на социалната мрежа можем да си помагаме и да живеем по-безопасно.

Предотвратяването на самоубийство е сложна задача, но експертите казват, един от най-добрите начини да се помогне е, когато изпадналият в беда се чуе с хора, които са загрижени за него. Facebook вече има средство, чрез което приятели могат да протегнат ръка директно на човека, който иска да се самоубие, или да докладват случая на администраторите на мрежата.

Но с милиарди мнения, коментари и съобщения всеки ден, Facebook е ограничена да разбере всичко, което потребителите докладват. Случват се ужасно трагични събития – включително самоубийства, предавани на живо. Те могат да бъдат предотвратени, ако някой разбере какво се случва по-рано, казва Зукърбърг.

На базата на обратна връзка от експерти, Facebook е променила дизайна на инструментите за предотвратяване на самоубийства и ги е интегрирала в живото видео. Потребителите могат да достигнат директно до човек, решил да се самоубие, или да докладват неговия стрийминг, така че той да се свърже с приятели или телефонна линия за помощ.
В допълнение, Facebook дава възможност на потребителите да говорят директно с представители на кризисни организации като Текст Line, Lifeline и др.


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео