Свят
четвъртък, 19 юли 2018 г.
597f5ea966af10d8813825c1e5e53b96

Пентагона с доклад за смъртта на мирни жители в Ирак и Близкия Изток

05.03.2017 12:25 0
   

„Девет доклада за жертви са оценени като достоверни, в резултат от непреднамерени удари са загинали 21 и са ранени 2 мирни жители” – се казва в съобщение, издадено от Пентагона.

Това потвърждава с комюнике гибелта на мирни жители в Ирак и в Близкия Изток в резултат на проведени операции против терористите на ИД.

През януари CENTCOM изучило данните за 10 предишни удара и още 27 нови удара, в 19 от които са могли да пострадат мирни хора. В 10 подобни случая са потвърдени факти за гибелта на хора (2 през ноември, 3 през декември, 5 през януари).

Международната организация „Международна амнистия” обяви, че за две години от авиационни удари на международната коалиция под ръководството на Вашингтон са загинали около 300 граждански лица./news359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео