България
понеделник, 25 септември 2017 г.
422

Танева: Направихме го, не излъгахме тогава, няма да излъжем и днес

08.03.2017 11:01 0
   

„Днес заставам пак пред вас и казвам само – направихме го, не излъгахме тогава, няма да излъжем и днес. Програмата, която ви представяме е реалистична и изпълнима. Никога не е имало ембарго от страна на България или ЕС за киселите ни краставички“, каза бившият министър на земеделието и храните Десислава Танева.

„Износът ни е над 1100 тона продукция, от тях значително количество е за Русия. Ембарго има наложено от Русия, като контрасанкции, които са в съвсем различни четири области. Явно това не е станало ясно на г-жа Нинова“, уточни Танева по повод спекулациите от страна на БСП.

Бившият министър посочи, че ГЕРБ ще продължи да прави онова, което може най-добре в сектора – да стимулира и подкрепя българското производство. Тя напомни, че през миналата година в Народното събрание бе внесен изцяло нов Закон за храните, който бе изготвен в продължение на няколко месеца от всички производители на български храни, които са били заинтересовани. Проектът на закон за храните забранява пускането на пазара на храни, които не са безопасни или представляват измама.

„Предвиждаме три етапа на цифровизация на административните услуги – от един портал в интернет замеделските производители да могат да проверяват документите си, както и да се възползват от всички останали услуги. В БАБХ ще въведем електронен идентификатор даващ възможност за проследяване на животните“, каза по време на срещата Танева.

Според бившият министър на земеделието и храните – последователната политика в сектор „Земеделие“ е довела до ръст в производството на всички храни. През 2016 г. данните показват, че над 90% от потреблението на млечни продукти и вина в страната се задоволява от местно производство. Делът на българското производство в потреблението на агнешко и телешко месо също е висок съответно около 92% и 61% през 2015 г./News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео