Бизнес
събота, 21 юли 2018 г.
768x4322

Учени откриха как да управляват роботи със силата на мисълта

09.03.2017 10:52 0
   

Американски учени откриха  начин за управление на роботи със силата на мисълта. Учените обработват сигнали от електроенцефалограма на човека с помощта на алгоритми за машинно обучение.

Целта на обработката е да открие т.нар. потенциал за грешка – ErrP, който се формира от мозъка, когато човек види, че роботът действа неправилно, и на негова база се коригира поведението на машината.

Наблюдавайки действията на робота, операторът мислено се съгласява или не с него. Съответните сигнали, генерирани от мозъка, се отчитат от робота, който настройва действията си според желанията на човека, става ясно от разпространения от MIT видеоклип.

Тъй като показателят ErrPs е пропорционален на степента на грешките, учените вярват, че техният метод е подходящ за изпълнение на сложни задачи с избор от няколко варианта./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео