Гласът на обществото
понеделник, 16 юли 2018 г.
231

Петков: Реформата в МВР, която се правеше през последните години, е дълбоко порочна

10.03.2017 12:02 0
   

„Когато говорим за институционализъм, трябва да отбележим, че една част от демотивацията на състава на МВР се дължи и на отношението към тях от страна на държавата, на правителството и на ръководството на вътрешното министерство. Недопустимо е години наред на тези хора да не им вдигат заплатите! Не може години наред, да не се повишат средствата за облекло, за допълнителен труд. Не може години наред да ги карат да работят с коли, закупени през 2006 година, и да очакват, че тези служители ще дадат на държавата изцяло това, което тя иска от тях. Разбира се, че трябва да се намери този разумен баланс , който да отговори на възможностите на държавата и на потребността на служителите“, заяви  членът на ИБ на Алтернатива за българско възраждане и водач на листите на АБВ за 15-ти МИР–Плевен и 2-ри МИР – Бургас Румен Петков.

„Реформата в МВР, която се правеше през последните години, е дълбоко порочна, тази реформа стабилизира администрацията в един изопачен и утежнен вид“, посочи Петков.

Във връзка с темата той изрази становище и относно последния вътрешен министър от редовно правителство.

„Според мен госпожа Бъчварова мразеше служителите на МВР и се радваше до голяма степен на взаимство от тяхна страна“. Румен Петков реагира и на въпрос, свързан със опитите за внушение, че едва ли не всички униформени служители са засегнати от явления като корупцията.

„Докато продължаваме да се отнасяме негативно към полицаите, да ги наричаме „взятки“, или че са корумпирани, няма защо да очакваме от тях повече. На празниците те са тези, които пазят нашите деца, на Нова година те пазят всички нас и не са при семействата си, дълбоко убеден противник съм на това полицаите да бъдат заклеймявани на общо основание“. /News359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео