Здраве
петък, 20 октомври 2017 г.
antibiotici

В болниците масово се изписват мощни антибиотици трета генерация

11.03.2017 10:46 0
   

Експерти предупреждават, че проблемът с устойчивостта на микробите към различни антибиотици придобива плашещи размери. Вече наблюдаваме мултирезистентност на микроорганизмите към антибиотичнитевещества, а те нямат аналог и решение на проблема не е измислено.

Към момента има два подхода, които могат да спечелят време в борбата с микробите: използване на комбинация от антибиотици при прилагането на лечение и индивидуализирана терапия (генна терапия; създаване на препарати, насочени срещу определени щамове). В България обаче тези стратегии все още са далеч от прилагане.

През последните години контролът у нас над продажбата на антибиотици в аптеките беше затегнат. Въпреки това в болниците масово се изписват мощни антибиотици трета генерация, тъй като са и най-евтини и лечебните заведения пестят средства, назначавайки лечения с тези препарати седем пъти по-често, отколкото с първа генерация. В резултат болницата спестява 1000-2000 лв., и след това дава 100 000 – 200 000 лв. да лекува вътреболнични инфекции./News359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео